Turbulentele ce afecteaza pietele financiare ar putea afecta cresterea economiei globale si Fondul Monetar International este ingrijorat de riscurile generate de piata creditelor ipotecare din SUA, care ar putea atinge si alte sectoare, a anuntat FMI
Problemele din ce in ce mai grave de pe piata americana a creditelor ipotecare, precum si deprecierea actiunilor chinezesti din februarie au declansat o criza ce a dus la retragerea de capital de pe pietele internationale in primul trimestru al 2007, chiar daca in mare parte pietele au recuperat pierderile suferite.

"Elementele fundamentale ale economiei sunt puternice, fiind sustinute de cativa ani de crestere solida", a declarat directorul FMI, Rodrigo Rato, cu ocazia unei conferinte din Dubai. "insa recent pietele financiare au fost confruntate cu turbulente, care au putea avea efecte asupra economiei globale", a adaugat acesta.

Problemele de pe piata creditelor ipotecare din SUA raman in continuare un motiv de ingrijorare, mai ales daca se ia in considerare cresterea pietei de produse financiare derivate pe risc de credit, despre care Rato a precizat ca ar putea extinde riscurile in afara sectorului bancar. "Exista ingrijorari conform carora deteriorarea calitatii creditului pe piata creditelor ipotecare in SUA s-ar putea extinde catre alte piete si ar putea afecta alte sectoare ale economiei", a precizat acesta potrivit NewsIn.

"In ultimii ani am putut observa o accelerare a globalizarii institutiilor financiare. Chiar daca acest lucru contribuie la stabilitatea institutiei individuale, ar putea reprezenta totusi si un risc legat de extinderea unei eventuale crize din cauza legaturilor stranse ce exista intre piete si activitati financiare", a precizat Rato. "Pietele in curs de dezvoltare, care au beneficiat in ultima vreme de influxuri substantiale de capital privat, ar putea fi afectate in cazul in care investitorii vor aprecia ca riscurile sunt prea mari", a adaugat Rato.

Cresterea numarului de achizitii facute de catre fondurile private de investitii, care in general se imprumuta pentru a finanta aceste achizitii, a dus la majorarea numarului de firme indatorate, care ar fi foarte vulnerabile in cazul unei crize economice", a incheiat oficialul FMI.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri