Un bărbat care purta un tricou cu o svastică a ucis 13 persoane, inclusiv șapte copii, și a rănit peste 20 de oameni într-o școală din Rusia, după care s-a sinucis, scrie Reuters.

Comitetul de Investigații al Rusiei, care se ocupă de crimele majore, a declarat că cercetează posibile legături ale atacatorului cu grupări neo-naziste. Atacatorul pe nume Artem Kazantsev, în vârstă de 30 de ani, absolvise școala din oraşul Ijevsk, capitala regiunii Udmurtia din centrul Rusiei.

„În prezent, anchetatorii efectuează o percheziție în reședința lui și studiază personalitatea atacatorului, opiniile sale și anturajul său”, a spus comisia într-un comunicat. „Se verifică aderarea lui la opiniile neofasciste și la ideologia nazistă”.

Anchetatorii au lansat o scurtă înregistrare video care arată trupul bărbatului întins pe podeaua unei săli de clasă cu mobilier răsturnat și hârtii împrăștiate pe podeaua pătată de sânge. Acesta era îmbrăcat în negru, cu o svastică roșie într-un cerc desenată pe tricou.

Printre victime se află profesori, elevi și agenți de securitate. Agenția de presă Tass a citat anchetatorii spunând că atacatorul era înarmat cu două pistoale și o cantitate mare de muniție.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că președintele Vladimir Putin „deplânge profund” decesele. El a descris incidentul drept „un act terorist al unei persoane care aparent aparține unei organizații sau unui grup neofascist”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri