Produsul intern brut (PIB) a urcat cu 0,6% in primul trimestru din 2007 fata de finalul anului 2006, atat in zona euro, cat si in intreaga Uniune Europeana si semnaleaza o temperare a ritmului de crestere fata de trimestrul patru din 2006, potrivit estimarilor de ieri ale Eurostat, citate de NewsIn. in trimestrul al patrulea din 2006, cresterea economica a zonei euro si a Uniunii Europene a inregistrat nivelul de 0,9%, comparativ cu trimestrul anterior.

In primul trimestru al anului produsul intern brut al zonei euro si al Uniunii Europene a urcat cu 3,1% si respectiv 3,2%, fata de perioada similara din 2006, arata datele Oficiului European de statistica, Eurostat.

PIB-ul Statelor Unite ale Americii a crescut in primul trimestru din 2007 cu 0,3% de la inceputul anului, dupa o crestere cu 0,6% in trimestrul al patrulea din 2006, arata Eurostat.

Letonia a afisat cea mai mare crestere a economiei in primul trimestru comparativ cu perioada similara din 2006, de 10,7%, urmata de Slovacia cu 8,9% si de Lituania (6,7%), arata Eurostat.

De la 1 ianuarie 2007 si Romania si Bulgaria sunt membre ale Uniunii Europene, dar pentru aceste tari nu au fost inca publicate statisticile privitoare la produsul intern brut din primul trimestrul al anului 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri