Mai multe zeci de mii de persoane s-au adunat în Georgia în apropierea unui punct de trecere a frontierei cu Rusia pentru a protesta împotriva afluxului de ruşi care fug în ţara din Caucaz pentru a scăpa de mobilizare, informează AFP, citată de Agerpres.

"Putin este un terorist", "Rusia ucide", se putea citi pe pancartele agitate de manifestanţi, care aveau asupra lor drapele ucrainene şi georgiene, în apropierea postului frontalier de la Kazbeghi.

Acest punct de trecere a înregistrat o puternică creştere a numărului de sosiri după ce preşedintele rus Vladimir Putin a decretat săptămâna trecută o mobilizare "parţială" pentru a susţine invazia din Ucraina care a pierdut mult din elan.

Potrivit autorităţilor georgiene, intrările din Rusia s-au dublat practic în aceste ultime zile, ajungând la circa 10.000 de traversări cotidiene.

Această imigraţie masivă, din care un prim val s-a produs după declanşarea invaziei la sfârşitul lui februarie, provoacă tensiuni în societatea georgiană, unde amintirea războiului cu Rusia din 2008 rămâne vie.

Protestul, în timpul căruia a fost intonat imnul naţional ucrainean, a fost orchestrat de un partid politic de opoziţie pro-occidental, DROA.

"Această migraţie necontrolată şi fără precedent a ruşilor pune probleme de securitate pentru Georgia", a declarat pentru France Presse Tamar Gvinianidzé, una dintre organizatoare.

"Frontiera trebuie să fie închisă imediat pentru că guvernul s-a dovedit incapabil să gestioneze această criză migratorie", a adăugat ea, anunţând organizarea unei alte manifestaţii în următoarele zile.

Numărul de nou-veniţi pe cale rutieră în Georgia pare totuşi să fi scăzut miercuri, notează AFP.

După anunţarea mobilizării săptămâna trecută, zeci de mii de ruşi au fugit în ţările vecine. Pe lângă Georgia, Kazahstanul, Mongolia, Armenia şi Finlanda s-au confruntat de asemenea cu fluxuri importante.

Sursa foto: Shutterstock / Dmitry Chernobrov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri