Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei, avertizează că a lua în serios declarațiile lui Putin este un semn de „înțelepciune politică”, nu de slăbiciune.

Angela Merkel, care a părăsit postul de cancelar al Germaniei înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, a făcut referire la declarații date anterior în legătură cu caracterul lui Putin.

”Am menționat atunci că declarațiile sale trebuie luate în serios. Astăzi, în lumina evenimentelor din ultimele zile, aș dori să adaug faptul că a lua în serios cuvintele sale și a nu le considera o cacealma, nu e un semn de slăbiciune, ci un semn de înțelepciune politică”, adaugă Markel, conform euronews.com.

Ea consideră că o astfel de înțelepciune politică va ajuta la a păstra un spațiu de manevră în ceea ce privește conflictul. Aceste declarații vin în urma amenințărilor făcute de Putin cu privire la utilizarea armamentului nuclear în războiul pe care l-a pornit în Ucraina.

Vladimir Putin a lansat în luna septembrie o nouă amenințare nucleară, precizând că Rusia va folosi toate mijloacele pe care le are la îndemână pentru a se apăra în fața Occidentului. Mesajul a fost transmis cu ocazia mobilizării parțiale pe care a decretat-o pentru a aduna trupe care să-i susțină invazia Ucrainei, după ce țara condusă de Volodimir Zelenski a lansat o contraofensivă pentru recuperarea teritoriilor

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri