Ernő Rubik, inventatorul cubului Rubik, a declarat, în cadrul Zilei Europene a Inovării 2022, că inovația este un cuvânt foarte la modă în zilele noastre. Arhitectul maghiar s-a referit la faptul că omenirea a avut întotdeauna posibilitatea de a fi creativă.

Huawei a găzduit Ziua Europeană a inovării la Budapesta, promovând activitatea sa în domeniul digitalizării, al energiei verzi și al formării în domeniul IT. După discursurile oficialilor guvernamentali și europarlamentarii, prezența inventatorului cubului Rubik a încheiat conferința printr-un dialog informal desprea activitatea sa și cum este percepută inovația.

Cu doi ani în urmă, compania canadiană Spin Master a cumpărat cubul Rubik pentru 50 de milioane de dolari, conform BusinessLIVE. Cu toate acestea, într-un interviu acordat publicației Financial Times, el a respins ideea că ar fi fost milionar, spunând că oricine deține o casă sau o mașină este probabil și el milionar, mai ales în forinți maghiari.

Inovația este un cuvânt foarte la modă.

Ernő Rubik, inventatorul cubului Rubik

În cadrul evenimentului, Huawei a prezentat mai multe cazuri de utilizare 5G pentru diferite scenarii industriale, inclusiv logistică, porturi și minerit cu rețele mobile 5G private în camionul său demonstrativ 5G.

Huawei a fost din ce în ce mai mult blocată în cursa 5G și exclusă din capitalele europene din cauza temerilor legate de spionajul chinezesc, însă Budapesta a îmbrățisat fără rezerve colaborarea cu compania chinezească.

Oficialii maghiari aplaudă investițiile Huawei în țară

Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria, s-a referit în mod repetat la companiile chineze și la Huawei ca fiind "parteneri" în discursul său.

„În ultimii ani, Ungaria a obținut succese în competiția pentru investițiile marilor companii chineze. Centrul de cercetare și dezvoltare al Huawei din Budapesta, precum și cel mai mare centru logistic european al acestuia, situat lângă capitală, reprezintă avantaje speciale pentru țara noastră", a declarat oficialul maghiar.

Acesta este al zecelea an în care Huawei a găzduit acest eveniment, în cadrul căruia compania și partenerii au prezentat informații despre modul în care inovarea tehnologică poate avansa digitalizarea, tranziția la energie verde, conservarea biodiversității și cultivarea talentelor. Aproximativ 250 de reprezentanți ai guvernului, industriei și mediului academic s-au adunat la istoricul Bazar Castle Garden pentru a discuta tema summitului - "Inovare pentru o Europă diversă".

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri