Consiliul din Amsterdam urmează să voteze un proiect legislativ prin care s-ar putea interzice accesul turiștilor străini în cafenelele în care se consumă canabis.

Primarul Amsterdamului, Femke Halsema, care are ultimul cuvânt în privința legii și a ordinii, dorește interzicerea temporară a turiștilor în cafenele. Edilul ar putea introduce un set de reguli care le permite doar rezidenților să intre în spațiile special dedicate în care se poate consuma, scrie The Guardian.

„Ne place foarte mult orașul.Venim pentru muzee, oameni și atmosferă, nu doar pentru a fuma. Dar este frumos că este legal și bine făcut, există iarbă de bună calitate și mult respect din partea oamenilor”, spune Fouquet, un tânăr în vârstă 26 de ani, pentru The Guardian.

Citește și: CIA susține că România a devenit țară sursă de canabis, lucru confirmat de Agenția Națională Antidrog

Însă nu toată lumea are aceeași părere. Un proiect legislativ cunoscut sub numele „i-criterium” ar putea să nu mai permită celor care nu au domiciliu stabil în Amsterdam să nu mai poată consuma canabis.

Autoritățile discută despre această măsură încă din 2021. Din dorinţa de a schimba imaginea oraşului Amsterdam, autorităţile locale vor să elimine una dintre cele mai importante atracţii turistice: cafenelele unde se vinde canabis. Propunerea, sprijinită de poliţia şi procuratura locală, este destinată să răspundă la proliferarea traficului cu droguri şi crima organizată care au legătură comerţul cu marijuana.

Vizitarea unei cafenele unde se vinde canabis era un „motiv foarte important” pentru 57% dintre vizitatorii străini în centrul Amsterdamului, care include şi faimosul Cartier Roşu, arată un studiu comandat de Guvernul olandez. În 2021, în Amsterdam existau 166 de cafenele, majoritatea dintre ele nefiind necesare dacă planul edilului va intra în vigoare. Potrivit studiului guvernamental, ar fi nevoie de doar 68 de cafenele pentru a acoperi cererea locală de canabis.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri