Ministerul rus al Apărării spune că a retras trupele ruse din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei, un important nod feroviar din estul Ucrainei, pe care soldaţi ucraineni afirmaseră că îl încercuiseră în orele anterioare.

„Din cauza amenințării încercuirii, trupele aliate au fost retrase din Krasnyi Lyman în poziții mai bune”, a anunțat presa de stat rusă, potrivit BBC.

„Wellcome to Lyman” („Bine ați venit în Lyman”) spune un soldat ucrainean într-un video, când a înaintat pe front și a ajuns în oraș.

De ce este atât de important orașul Lyman?

Lyman este un oraș strategic din est, pe care Ucraina pare acum gata să-l recucerească de la ruși. De la sfârșitul lunii mai, trupele ruse au transformat orașul din regiunea Donețk într-un centru logistic major pentru desfășurarea trupelor și aprovizionarea cu muniții. Liman este important pentru că ar putea fi următorul pas spre eliberarea Donbasului ucrainean.

Orașul este, de asemenea, un centru feroviar cheie, care leagă regiunile Donețk, Luhansk și Harkov din estul și nord-estul Ucrainei.

Aproximativ 5.000 de soldați ruși au fost dislocați în Lyman, iar recucerirea acesteia de către Ucraina ar fi una dintre cele mai grave înfrângeri militare ale Rusiei de la începutul invaziei sale pe 24 februarie.

Ar permite trupelor ucrainene să curețe complet partea de nord a regiunii Donețk și să se deplaseze mai departe în regiunea vecină Lugansk.

Abia vineri, Vladimir Putin a declarat Doneţk şi alte trei regiuni ocupate ca fiind parte a Rusiei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri