Analistii prognozeaza o crestere de pana la 0,7 procente pentru economia Germaniei

Potrivit unui sondaj realizat de Reuters in randurile analistilor economici, economia germana a realizat in lunile ianuarie - martie a.c. cea mai buna crestere din ultimul an, stimulata de consumul intern. Produsul Intern Brut a crescut probabil cu 0,5%, in comparatie cu perioada octombrie - decembrie, potrivit prognozelor medii realizate de 30 de analisti.

Estimarile legate de crestere fluctueaza intre 0,2 si 0,7 la suta. "Consumul privat in crestere, ca si stimulul adus de exporturi si o crestere a stocurilor au stat la baza acestei evolutii", au declarat analisti de la DekaBank din Frankfurt. Acestia au estimat un ritm de crestere al economiei germane de 0,6%, dar au avertizat ca acesta nu va fi la fel de ridicat pe tot parcursul anului.

Biroul Federal pentru Statistica urmeaza sa prezinte datele preliminare privind evolutia Produsului Intern Brut, in primul trimestru, in cursul saptamanii viitoare, iar cifrele finale la 24 mai. Indicatori recenti au avertizat ca exista riscul unei noi incetiniri a ritmului de crestere a celei mai mari economii din Europa. Totusi, analistii sustin ca numarul neasteptat de mare de comenzi inregistrat in luna martie in industria producatoare germana ar putea demonstra ca economia este intr-o stare mai buna decat se credea.

Datele preliminare prezentate de Ministerul Economiei au aratat ca volumul comenzilor a crescut cu 2,2% in martie fata de luna anterioara, incluzand ajustarile sezoniere. Cifrele au indicat, de asemenea, ca cererea pentru bunurile de consum continua sa se intareasca. Pana in prezent, Germania s-a bazat pe majorarea cererii pentru exporturile de automobile, produse chimice si utilaje, pentru a alimenta cresterea economica, in conditiile unei stagnari a consumului intern, a cheltuielilor guvernamentale si a investitiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
7 dezastre economice globale in 2019 care afecteaza si Romania
Setari Cookie-uri