Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat vineri crearea unui "fond special" pentru ca Ucraina să poată "cumpăra direct de la companiile noastre industriale materialele de care are nevoie mai mult pentru a-şi susţine efortul de război", relatează AFP, citată de Agerpres.

"Vom dota acest fond special cu 100 de milioane de euro pentru început", ceea ce va permite "să se poată lucra şi cu baza industrială de apărare franceză", a adăugat el în faţa jurnaliştilor după încheierea summitului UE de la Praga.

Întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Joe Biden potrivit căruia există un risc de "Armaghedon" după invadarea Ucrainei de către Rusia, Macron a spus că aceste chestiuni trebuie abordate "cu prudenţă".

"Trebuie să vorbim cu prudenţă atunci când comentăm astfel de chestiuni", le-a spus Macron jurnaliştilor.

Biden a declarat anterior că ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a utiliza arma nucleară în Ucraina a adus lumea mai aproape de "Armaghedon" decât oricând de la Criza Rachetelor din Cuba din timpul Războiului Rece.

La aceeaşi conferinţă de presă, Macron a spus că Franţa va lucra "cu bună voinţă" cu viitorul prim-ministru italian indiferent cine va fi el, a declarat vineri preşedintele Emmanuel Macron, în contextul în care Giorgia Meloni este favorită să-i urmeze în acest post lui Mario Draghi.

"Indiferent pe cine va numi preşedintele (Sergio) Mattarella (...) Franţa va lucra cu bună voinţă, exigenţă (...) pentru a face să avanseze proiectul european în care credem", a declarat Macron.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri