Preşedintele în exerciţiu Alexander Van der Bellen a obţinut un nou mandat de şase ani, în urma alegerilor prezidenţiale desfăşurate în Austria, obţinând încă din primul tur peste 50% din voturi, indică sondajele la ieşirea de la urne.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul SORA pentru radioteleviziunea publică austriacă ORF, Van der Bellen (78 de ani), fost lider al Verzilor, a obţinut 54,6% din voturi.

Pe poziţia a doua se plasează principalul său contracandidat, Walter Rosenkranz, reprezentantul Partidului Libertăţii din Austria (FPO), cu 18,9% din sufragii. Marja de eroare este de 2,1 puncte procentuale, scrie Agerpres.ro.

Înainte de vot, Rosenkranz nu era creditat decât cu 15% din sufragii.

Scandalurile de corupţie au făcut ca extrema dreaptă să piardă teren în preferinţele electoratului austriac.

Alexander Van der Bellen, a cărui funcţie este eminamente protocolară, a garantat continuitatea statului.

El s-a putut astfel prezenta drept ''singurul ce are puterea de a evita haosul'', potrivit politologului Thomas Hofer.

Potrivit Juliei Partheymüller, de la Universitatea din Viena, Van der Bellen a desfăşurat o campanie electorală sobră, promiţând ''transparenţă şi competenţă în vederea traversării turbulenţelor cât mai liniar posibil''.

Sursa foto: Alexander Van der Bellen/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri