Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a raportat astazi un profit net pentru primele trei luni ale anului de 1,894 miliarde de euro, in scadere cu 3,2 procente comparativ cu perioada similara din 2006. "Cresterea comeciala substantiala a compensat nivelul scazut al dobanzilor practicate in primul trimestru al anului", a declarat directorul executiv al ING, Michel Tilmant

Grupul financiar olandez a mai anuntat ca va incepe din iunie un program de rascumparare a actiunilor in care va investi aproximativ cinci miliarde de euro, programul urmand sa aiba o durata de aproximativ un an.

Oficialii ING au mai precizat ca in perioada urmatoare se vor face investii de 890 de milioane de euro in fuziunea diviziei proprii Postbank cu ING Bank, divizii care functioneaza separat in Olanda si care urmeaza sa isi desfasuare activitatea sub acelasi brand. Unirea celor doua divizii va aduce potrivit estimarilor ING un plus de 440 de milioane de euro la profitul annual inainte de impozitare, compania urmand sa isi reduca personalul din Olanda cu aproximativ 2.500 de locuri de munca in urmatorii cinci ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Setari Cookie-uri