Duma de Stat a Rusiei, Camera inferioară a Parlamentului, propune reintroducerea în curricula școlară a pregătirii militare de bază, scrie Euro Weekly, care preia RIA Novosti.

Duma de Stat a Rusiei, Camera inferioară a Parlamentului, propune reintroducerea în curricula școlară a pregătirii militare de bază, scrie Euro Weekly.

Deputații Dumei de Stat a Rusiei, Yana Lantratova (SRZP) și Vladimir Pavlov (ER), s-au adresat luni, 10 octombrie, ministrului Educației, Serghei Kravțov, cu o „propunere de a lua în considerare posibilitatea reîntoarcerii disciplinei „antrenamentului militar de bază” în programele de învățământ școlar”, a anunțat RIA Novosti.

„Stimate Serghei Sergheevici, vă rugăm să luați în considerare posibilitatea de a iniția reîntoarcerea disciplinei ‘pregătire militară de bază’ la programa de învățământ secundar general”, se arată într-o copie a documentului vizualizat de RIA.

Deputații Dumei de Stat au spus că „introducerea acestei discipline în programa școlară va ajuta la îmbunătățirea educației morale și patriotice a școlarilor, precum și la îmbunătățirea pregătirii lor fizice”.

Documentul raportat adaugă: „(introducerea acestei discipline – n.red.) răspunde nevoii de intensificare a lucrărilor privind educația morală și patriotică în sistemul de învățământ, stabilită de președintele Federației Ruse la o întâlnire operațională cu Consiliul de Securitate al Rusiei, pe 23 septembrie 2022 și este capabilă, de asemenea, să sporească pregătirea fizică a școlarilor moderni, să ofere oportunități pentru dezvoltarea lor completă.”

Vestea vine în momentul în care Rusia și-a reînnoit atacul asupra Ucrainei după distrugerea unei părți a Podului Rusiei din Crimeea sâmbătă, 8 octombrie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri