Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova este deschisă la discuții cu Occidentul în legătură cu războiul din Ucraina, dar că nu a primit încă nicio propunere serioasă de negociere, scrie Reuters.

Într-un interviu acordat televiziunii de stat, Lavrov a declarat că Rusia este dispusă să aibă discuții cu SUA sau cu Turcia în privința modalităților de a pune capăt războiului.

Aparenta deeschidere a Rusiei la discuții vine după o serie de înfrângeri usturătoare de la începutul lunii septembrie, care au înclinat dinamica conflictului în favoarea Ucrainei.

Oficialii americani, inclusiv purtătorul de cuvânt al securității naționale de la Casa Albă, John Kirby, au declarat că Statele Unite au fost deschise la discuții, dar că Rusia a refuzat.

"Aceasta este o minciună", a spus Lavrov. "Nu am primit nicio ofertă serioasă de a avea discuții".

De asemenea, el a declarat că Rusia nu va refuza o întâlnire între președintele Vladimir Putin și președintele american Joe Biden la summitul de la mijlocul lunii noiembrie al Grupului celor 20 și că va lua în considerare propunerea dacă va primi una.

Lavrov: „Am spus în repetate rânduri că nu refuzăm niciodată întâlnirile. Dacă există o propunere, atunci o vom lua în considerare”

Referindu-se la posibilitatea ca Turcia să găzduiască negocieri între Rusia și Occident, Lavrov a declarat că Moscova ar fi dispusă să asculte orice sugestie, dar nu poate spune în avans dacă acest lucru va duce la rezultate concrete.

El a declarat că președintele turc Tayyip Erdogan va avea ocazia de a-i face propuneri președintelui rus Vladimir Putin atunci când ambii vor vizita Kazahstanul în această săptămână.

Lavrov a precizat că discuțiile directe dintre Rusia și Ucraina au fost întrerupte la sfârșitul lunii martie. Președintele ucrainean a exclus posibilitatea de a discuta cu Putin după ce Rusia a revendicat luna trecută anexarea a patru regiuni ucrainene pe care le ocupă parțial.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri