Preşedintele Vladimir Putin a declarat că Rusia nu lucrează "împotriva nimănui" pe pieţele energiei şi căută un echilibru între cererea şi oferta de petrol, la o săptămână după ce Washingtonul a criticat o decizie a OPEC+ de a reduce drastic producţia de petrol, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Vorbind cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, Putin a spus că Rusia îşi propune să creeze stabilitate pe pieţele energetice şi să asigure că aprovizionarea şi consumul sunt echilibrate.

"De asemenea, lucrăm activ în cadrul OPEC+. Vă cunosc poziţia, acţiunile noastre, deciziile noastre nu sunt îndreptate împotriva nimănui, nu o vom face şi nu o facem într-un mod care ar crea probleme cuiva", a declarat Putin la întâlnirea de la Sankt Petersburg.

"Acţiunile noastre sunt menite să creeze stabilitate pe pieţele energiei la nivel global, astfel încât atât consumatorii de resurse energetice, cât şi cei implicaţi în producţie, furnizorii de pe pieţele globale să se simtă liniştiţi, stabili şi încrezători. Astfel încât cererea şi oferta să fie echilibrate", a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a făcut apel la administraţia sa şi la Congres să exploreze modalităţi de a stimula producţia de energie a SUA şi a reduce controlul OPEC asupra preţurilor la energie după ce Washingtonul a numit decizia cartelului de a reduce producţia ca "obtuză".

Măsura a atras un răspuns vehement din partea lui Biden, ce subliniază ruptura tot mai mare dintre Statele Unite şi Arabia Saudită asupra politicii energetice.

Înainte de întâlnirea de la Sankt Petersburg, Ministerul de Externe al EAU a declarat că vizita este destinată să ajute la găsirea unor "soluţii politice eficiente" la criza ucraineană.

Emiratele Arabe Unite caută "să obţină rezultate pozitive pentru dezescaladarea militară, reducerea repercusiunilor umanitare şi atingerea unei reglementări politice pentru pacea şi securitatea globală", a adăugat ministerul.

Şeicul Mohammed a scris într-o postare pe Twitter despre întâlnirea sa cu Putin: "Am discutat mai multe probleme de interes comun, inclusiv criza din Ucraina şi importanţa angajării în dialog pentru a reduce tensiunile şi a se ajunge la o soluţie diplomatică".

Kremlinul a lăudat duminică OPEC+ pentru că a fost de acord asupra reducerilor producţiei, despre care a spus că au contracarat cu succes "haosul" semănat de Statele Unite pe pieţele globale de energie.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri