Primirea Ucrainei în NATO ar putea duce la un al treilea război mondial, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse, Aleksandr Venediktov, într-un interviu difuzat de agenţia TASS, relatează de Reuters, citat de Agerpres.

"Kievul ştie foarte bine că un asemenea pas ar însemna o escaladare garantată spre un al treilea război mondial", a spus Venediktov, citat de agenţia de presă rusă.

"Pe asta contează, se pare (ucrainenii) - să creeze zgomot informaţional şi să atragă din nou atenţia asupra lor", a adăugat el.

Venediktov a reiterat de asemenea poziţia rusă conform căreia Occidentul, prin ajutorul acordat Ucrainei, indică faptul că "ia parte direct la conflict".

La sfârşitul lui septembrie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că ţara sa va solicita o aderare "accelerată" la NATO, imediat după ce Rusia a oficializat anexarea a patru regiuni ucrainene.

Între timp, atacuri cu drone au lovit joi dimineaţa devreme infrastructuri din regiunea Kiev, a anunţat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

"Un alt atac cu drone kamikaze asupra unor infrastructuri critice", a scris oficialul într-un mesaj preluat de Reuters de pe Telegram.

Ucraina a informat în ultimele săptămâni despre un val de atacuri cu drone Shahed-136 de fabricaţie iraniană. Iranul neagă că ar livra drone Rusiei, iar Moscova nu a comentat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri