Rachete lansate de Rusia au lovit în această dimineață oraşul ucrainean Nikolaev, au anunţat oficiali ucraineni, după ce o rezoluţie a Adunării Generale a ONU a calificat drept "ilegală" anexarea de teritorii ucrainene de către Federaţia Rusă, iar aliaţii Ucrainei s-au angajat să-i asigure mai mult ajutor militar, informează Reuters, citat de Agerpres.

"A fost lovită o clădire rezidenţială de cinci etaje, ultimele două etaje au fost distruse complet, iar restul se află sub moloz. Echipe de salvare lucrează la faţa locului", a anunţat primarul oraşului Nikolaev, Oleksandr Senkevici, într-o postare pe social media, adăugând că oraşul din sudul Ucrainei "a fost bombardat masiv".

Important centru de construcţii navale şi oraş-port situat la râul Bugul de Sud lângă Marea Neagră, Nikolaev a fost vizat de mai multe ori de bombardamente ruse în timpul acestui război.

Rusia a bombardat în această dimineaţa şi o localitate din regiunea capitalei ucrainene Kiev, folosind drone, a anunţat administraţia regională pe aplicaţia Telegram, fără a face precizări despre victime şi pagube.

Potrivit guvernatorului regiunii, Oleksi Kuleba, informaţiile preliminare arată că în aceste noi bombardamente au fost folosite muniţii de tip loitering iraniene (care îşi caută ţinta - n.r.), cunoscute drept "drone kamikaze".

Infrastructuri critice au fost lovite joi de astfel de drone în regiunea Kiev, a informat Kirilo Timoşenko, adjunct al şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene.

Adunarea Generală a ONU a condamnat joi cu o majoritate "covârşitoare" "anexările ilegale" de teritorii ucrainene de către Rusia, după ce Moscova a făcut uz de dreptul său de veto privind un text similar prezentat la sfârşitul lui septembrie în Consiliul de Securitate, notează AFP.

Adunarea Generală a celor 193 de state membre reunite în regim de urgenţă de luni a adoptat această rezoluţie cu 143 de voturi pentru, faţă de cinci ţări contra şi 35 care s-au abţinut, printre care China, India, Pakistan şi Africa de Sud, în pofida eforturilor diplomatice ale Statelor Unite.

Cele cinci state care au votat împotrivă sunt, fără surpriză, Rusia, Belarus, Siria, Coreea de Nord şi Nicaragua.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri