Cercetătorii implicați în proiecte de sustenabilitate nu se dau înapoi de la nimic atunci când vine vorba despre energie solară, drept dovadă fiind cel mai recent proiect al Agenției Spațiale Europene.

Astfel, oamenii de știință de la Agenția Spațială Europeană pregătesc deja planurile pentru o așa-numită fermă solară, care ar putea fi plasată pe orbita pământului la o altitudine de 36.000 de kilometri, conform Euronews.

În acest fel, energia soarelui ar putea fi captată direct în spațiu și trimisă apoi pe Pământ, razele soarelui fiind de zece ori mai puternice în spațiu decât pe planeta noastră, transmite aceeași sursă.

Pentru a dezvolta tehnologia necesară, Agenția Spațială Europeană a dezvoltat un parteneriat cu compania Airbus, metoda de captare și trimitere a energiei solare urmând să funcționeze pe principiul transmisiei wireless.

"Ca principiu, nu suntem departe de o antenă 4G, cu excepția faptului că nu dorim ca transmisia să se facă omnidirecțional, ci precis ca un laser", a precizat inginerul Airbus Nicolas Schneider.

Mai mult, într-un film de prezentare, Agenția Spațială Europeană vorbește chiar despre o rețea de sateliți dezvoltați pe același principiu și cu același scop.

Cât despre mentenanță și reparații, panourile fotovoltaice ale viitoarei rețele orbitale ar putea fi întreținute de roboți creați special în acest sens, a arătat și Gwenaëlle Aridon, șefa departamentului de robotică din cadrul Airbus.

Sursa foto: Shutterstock / aapsky

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri