Cel mai mare grup siderurgic din lume, Arcelor Mittal, a anuntat ca in primul trimestru al 2007 a inregistrat un profit operational de 4,3 miliarde dolari, depasind propriul obiectiv si confirmand estimarile analistilor.

Arcelor Mittal, care ocupa 10% din piata productiei de otel din lume, a precizat ca vanzarile au crescut cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 24,476 miliarde dolari, informeaza NewsIn, citand Reuters. Grupul siderurgic a precizat ca se asteapta ca nivelul castigurilor inainte de plata dobanzilor, a taxelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA) inregistrat in al doilea trimestru al 2007 sa il depaseasca pe cel din primul trimestru.

Creat dupa preluarea grupului Arcelor de catre Mittal Steel, in vara anului 2006, compania a afirmat sa intentioneaza sa finalizeze procesul de fuziune si sa devina o entitate unica pana la sfarsitul anului 2007.

Compania avusese drept obiectiv atingerea unui nivel al EBITDA de 4-4,2 miliarde dolari.

Arcelor Mittal a declarat ca va achizitiona toate participatiile din Arcelor detinute de actionari minoritari , care insumate se ridica la aproximativ 6% din Arcelor, oferind opt actiuni Arcelor Mittal pentru sapte actiuni Arcelor, rata de schimb fiind de 1,143.

Mittal a achizitionat grupul Arcelor oferind 11 actiuni proprii pentru sapte actiuni Arcelor, rata de schimb fiind de 1,571.

Fondurile foarte mari de care dispune grupul Arcelor Mittal, precum si declaratiile conform carora se declara dedicat procesului de consolidare al industriei siderurgice au dat nastere unei serii de speculatii privind posibile tinte de preluare, printre care se numara grupurile sud-coreene Hyundai Steel si Posco, cel american AK Steel si cel francez Vallourec. Arcelor Mittal detine 61 de uzine in 27 de tari, oferind slujbe unui numar de peste 320.000 de persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liberty a finalizat achizitia activelor europene de la ArcelorMittal
Setari Cookie-uri