Țările UE discută dacă să contribuie cu fonduri pentru a se asigura că ucrainenii își păstrează accesul la serviciile vitale de internet Starlink, plătite în prezent de Elon Musk, patronul Tesla, scrie POLITICO.

Ministrul lituanian de externe, Gabrielius Landsbergis, a dezvăluit planurile, care se află într-un stadiu incipient, într-un interviu acordat luni publicației POLITICO.

Propunerea vine în urma avertismentelor lui Musk că firma sa de rachete SpaceX nu ar putea continua la nesfârșit să plătească pentru ca ucrainenii să aibă acces la serviciile de internet Starlink, pe fondul unor sugestii potrivit cărora ar vrea ca guvernul american să plătească factura. Musk, cel mai bogat om din lume, s-a răzgândit ulterior și a declarat că va continua să finanțeze serviciul.

„La naiba cu asta. Chiar dacă Starlink încă pierde bani și alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanțăm gratuit guvernul Ucrainei” a scris cel mai bogat om din lume pe Twitter.

Citiți și: Elon Musk s-a răzgândit și oferă Ucrainei internet prin rețeaua Starlink. „La naiba cu ea”, spune miliardarul.

Există îngrijorări cu privire la securitatea accesului continuu al Ucrainei la un sistem de internet care a jucat un rol vital în contraofensivele împotriva trupelor rusești din teritoriile ocupate, precum și în menținerea conectată a populației civile.

El a continuat: "M-am gândit că este probabil mult mai bine să fie un acord contractual între, să spunem, o coaliție de țări care ar putea cumpăra un serviciu de la Elon Musk, serviciul Starlink, și să îl furnizeze ucrainenilor și să continue să îl furnizeze ucrainenilor."

Subiectul a intrat în discuție la reuniunea de luni a celor 27 de miniștri de externe din UE, potrivit lui Landsbergis. Șeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a abordat subiectul, "iar anumite țări s-au alăturat și ele", a declarat ministrul, fără a preciza care sunt acestea. "Dacă se întâmplă în UE, este și mai bine", a spus el. "Nu văd de ce nu s-ar putea întâmpla".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri