Elon Musk a sugerat că valoarea de piață a Tesla ar putea crește de peste șase ori, până la peste 4,4 trilioane de dolari, în timp ce a fixat valoarea potențială a Twitter la 400 de miliarde de dolari, relatează BusinessInsider.

Cel mai bogat om al planetei a făcut mai multe afirmații îndrăznețe la prezentarea rezultatelor financiare ale Tesla aferente trimestrului III în care a vorbit despre valoarea companiei sale, despre situația Twitter, Warren Buffett și multe altele.

De departe, cea mai îndrăzneață a fost cea legată de potențialul companiei Tesla, care ar putea ajunge la o evaluare de piață uriașă, depășit a valoarea cumulată a celor de la Apple și a gigantului energetic saudit Aramco.

Văd un potențial ca Tesla să valoreze mai mult decât Apple și Saudi Aramco la un loc. Văd un viitor în care Tesla să fie aproximativ de două ori mai mare decât Saudi Aramco. Este prima dată când văd acest potențial”, a afirmat Musk.

Apple și Saudi Aramco sunt evaluate la aproximativ 2,3 trilioane de dolari, respectiv 2,1 trilioane de dolari.

Totodată, Elon Musk a anunțat că Tesla are în plan să-și răscumpere o parte dintre acțiunile sale, alocând un buget consistent pentru achizițiile de acțiuni de anul viitor.

Este probabil să facem o răscumpărare semnificativă. Chiar dacă anul viitor va fi unul foarte dificil, încă avem capacitatea de a face o răscumpărare între 5 și 10 miliarde de dolari”, a precizat CEO-ul Tesla.

Miliardarul s-a arătat încântat și de evoluția telenovelei achiziției Twitter.

Sunt încântat de situația Twitter. Este un activ care a stat în letargie mult timp, dar are un potențial incredibil. Deși eu și ceilalți investitori plătim în mod evident pentru Twitter în acest moment, potențialul pe termen lung pentru Twitter este un ordin de mărime mai mare decât valoarea sa actuală”, a mai spus Elon Musk.

Capitalizarea de piață a companiei este de aproximativ 40 de miliarde de dolari, iar excentricul miliardar sugerează că Twitter ar putea ajunge la o valoare de piață de 400 miliarde de dolari.

Nu în ultimul rând, cel mai bogat om al planetei a vorbit și despre comparația dintre ele și experimentatul om de afaceri, Warren Buffett a cărui avere este estimată la circa 98 miliarde de dolari, plasându-l pe locul 6 în topul celor miliardarilor din întreaga lume.

Acesta fost întrebat dacă va crea o companie sub umbrela căreia să intre mai multe afaceri, după modelul Berkshire Hathaway, holdingul Oracolului din Omaha.

„Nu sunt Warren Buffett. Nu sunt un investitor. Sunt inginer și om de producție și tehnolog. Așa că de fapt lucrez, proiectez și dezvolt produse. Nu vom avea un portofoliu de investiții”, a explicat Elon Musk.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri