Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia transformă reţeaua electrică a ţării sale în "câmp de luptă" în atacuri care determină populaţia să se refugieze spre Europa, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Conducerea rusă a dat ordinul de a transforma reţeaua energetică într-un câmp de luptă. Consecinţele sunt foarte periculoase, din nou, pentru noi toţi în Europa", a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie în faţa Consiliului Uniunii Europene, adăugând că "Rusia provoacă un nou val de migraţie a ucrainenilor spre ţările UE".

Măsuri de economisire a energiei sunt luate în toată Ucraina, după atacuri cu rachete şi drone ruseşti care au distrus peste 30% din centralele electrice ale ţării într-o săptămână.

Zelenski a spus că atacurile ruseşti asupra instalaţiilor energetice ale Ucrainei "vizează să creeze cât mai multe probleme de electricitate şi încălzire pentru Ucraina în această toamnă şi iarnă şi să determine cât mai mulţi ucraineni să ajungă în ţările voastre".

Ca răspuns la aceste atacuri, preşedintele Zelenski le-a cerut ţărilor europene să ofere armatei ucrainene o apărare aeriană mai sofisticată şi să impună mai multe sancţiuni economice Moscovei pentru a-i limita capacităţile de finanţare a războiului.

Sursa foto: president.gov.ua

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri