Ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a avut o convorbire telefonică cu omologul său american Lloyd Austin, a anunţat Moscova, aceasta fiind a doua discuţie între cei doi oficiali de la începutul agresiunii militare ruse în Ucraina, relatează AFP, preluat de Agerpes.

''Mai multe chestiuni de actualitate privind securitatea internaţională, printre care situaţia din Ucraina, au fost abordate'' în această discuţie, a indicat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Într-un comunicat separat emis de Pentagon se menţionează că, în discuţia avută cu ministrul Şoigu, secretarul american al apărării Lloyd Austin a subliniat ''importanţa menţinerii canalelor de comunicare" în contextul războiului din Ucraina. Pentagonul nu a oferit alte detalii despre convorbirea celor doi responsabili.

Dar, tot potrivit Pentagonului, Lloyd Austin a avut de asemenea o convorbire telefonică cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, pe care l-a asigurat din nou asupra ''angajamentului de neclintit al Statelor Unite de a susţine capacitatea Ucrainei de a contracara agresiunea din partea Rusiei''.

Ministrul american a subliniat de asemenea ''sprijinul comunităţii internaţionale'' faţă de Ucraina şi în special susţinerea ''în viitor a capacităţii sale de a se apăra''.

Ultima discuţie telefonică între Austin şi Şoigu după ce Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie a fost pe data de 13 mai, urmată şase zile mai târziu de o discuţie tot prin telefon între şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, şi şeful Statului Major american, Mark Milley.

Relaţiile ruso-americane s-au deteriorat continuu de la începerea invaziei ruse în Ucraina, ţară susţinută de atunci militar şi financiar de SUA, ajutor care în viziunea Rusiei contribuie la prelungirea conflictului.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat vinerea trecută că încă nu a decis dacă va participa în noiembrie la summitul G20 din insula indoneziană Bali şi că nu vede ''necesitatea'' unei întrevederi cu omologul său american Joe Biden, care afirmase anterior că nu vede ''vreo raţiune'' de a se întâlni acum cu Putin.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri