Rishi Sunak, fost ministru de Finanțe în cabinetul Johnson, a devenit prima persoană cu descendență indiană care ocupă această funcție importantă după retragerea din cursă a fostului ministru al Apărării, Penny Mordaunt.

Acesta s-a născut în Marea Britanie, în Southampton, în anul 1980, ambii săi părinți fiind indieni.

Aceștia au activat în domeniul medical, tatăl său fiind doctor de familie, iar mama farmacistă, Sunak povestind că o ajuta de multe ori în munca acesteia atunci când era tânăr.

Politicianul și-a început studiile la prestigiosul colegiu Winchester din cadrul Universității Oxford, urmând apoi studii de filosofie, economie și politică la Colegiul Lincoln din cadrul aceleiași universități, pentru ca ulterior să obțină un MBA în cadrul Stanford.

Sunak și-a îndreptat apoi atenția spre activități de tip hedge funding (fonduri de investiții speculative, n.r.), alăturându-se TCI (The Children's Investment Fund Management, n.r.), pentru ca ulterior să înființeze un astfel de fond pe cont propriu.

Sunak a devenit ministrul de Finanțe al Marii Britanii în februarie 2020, ocupând acest portofoliu într-o perioadă foarte dificilă, când populația Marii Britanii începuse să înfrunte deja consecințele pandemiei de coronavirus.

Averea lui Rishi Sunak este de asemenea subiect de dispută în rândul opiniei publice din Marea Britanie, existând unele voci care au acuzat faptul că Sunak este mult prea bogat pentru a ocupa o asemenea responsabilitate publică.

La această insinuare, Sunak, a cărui avere, împreună cu cea a soției sale, este de 730 de milioane de lire sterline, conform hindustantimes, i-a invitat pe criticii săi să se uite la acțiunile sale și nu la contul din bancă.

Cât privește poziția sa la adresa lui Vladimir Putin, acesta s-a arătat critic, declarând faptul că dictatorul rus nu ar trebui să fie primit în cadrul forumului G20.

"Trebuie să-i trimitem un mesaj puternic lui Putin și să-l facem să înțeleagă că nu are loc la această masă până nu oprește războiul ilegal din Ucraina", a arătat Sunak.

Sursa foto: Shutterstock / Shag7799

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri