Producătorul european de avioane Airbus a decis să acorde un bonus special angajaţilor săi din întreaga lume, pentru ca aceştia să facă faţă accelerării inflaţiei şi crizei energetice, o decizie salutată de sindicate, transmite DPA, conform Agerpres.

Angajaţii Airbus din Germania, Franţa şi Spania vor primi un bonus de 1.500 de euro (1.490 de dolari), a confirmat un purtător de cuvânt de la Airbus, în linie cu un document intern dezvăluit anterior de agenţiile de presă DPA şi AFP, conform aceleiași surse.

În paralel, angajaţii Airbus din Marea Britanie vor primi un bonus de 1.500 de lire sterline (1.710 dolari) pentru fiecare persoană.

Muncitorii Airbus din alte ţări vor beneficia şi ei de un bonus special, care va fi calculat în funcţie de salariul lor de bază. Bonusurile vor fi acordate tuturor angajaţilor, inclusiv pentru managerii seniori.

Compania nu este însă singura care a apelat la o astfel de soluție, Rolls Royce, care fabrică motoare folosite în unele avioane Airbus, oferindu-le angajaților bonusuri echivalând cu suma de 2500 de dolari, conform businessinsider.

Airbus are 126.000 de angajaţi la nivel global, dintre care 46.000 în Franţa, 43.000 în Germania, 12.000 în Spania şi 9.000 în Marea Britanie.

Deși creșterea prețurilor este un subiect important, Airbus își găsește însă timp și pentru preocupările legate de sustenabilitate, compania plănuind să elimine emisiile de carbon până în 2035.

Compania este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România şi Premium Aerotec în Braşov şi Airbus Defense and Space în Bucureşti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri