Noul premier britanic Rishi Sunak l-a asigurat pe preşedintele Volodimir Zelenski de sprijinul neclintit al Marii Britanii în faţa invaziei Rusiei în Ucraina, a informează AFP, scire Agerpres.

În prima sa conversaţie cu un lider străin în noul său rol, "Rishi Sunak a vorbit în această seară cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a sublinia sprijinul neclintit al Regatului Unit pentru Ucraina", a informat un purtător de cuvânt din Downing Street într-un comunicat de presă.

Premierul Sunak a mai indicat că "speră să se întâlnească în curând personal".

Într-o intervenţie video după conversaţia cu premierul britanic, preşedintele Volodimir Zelenski a indicat că speră într-o consolidare a relaţiilor ţării sale cu Londra, unul din principalii susţinători ai Kievului împotriva Rusiei.

Conform Reuters, preşedintele Zelenski şi-a exprimat credinţa că rolul conducător al Marii Britanii în apărarea democraţiei şi a libertăţii va deveni din ce în ce mai puternic.

"Ucraina şi Marea Britanie au atins noi culmi în relaţiile lor în ultima vreme, dar cu toate acestea încă avem potenţial de a ne consolida cooperarea", a mai spus liderul de la Kiev, adăugând că l-a invitat pe Rishi Sunak să viziteze Ucraina.

Fostul premier Boris Johnson a vizitat Ucraina de trei ori de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie, ultima dată pe 24 august, de Ziua Independenţei, când a primit Ordinul Libertăţii, cea mai înaltă decoraţie ucraineană ce poate fi acordată unui cetăţean străin.

Marea Britanie a oferit un sprijin militar puternic Ucrainei de la începutul războiului.

Sursa foto: Shutterstock / Shag7799

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri