Jurnalista rusă Svetlana Babaeva, care lucra pentru grupul media pro-Kremlin Rossia Segodnia, a murit într-un un poligon de tragere din Crimeea, ucisă de „un glonț rătăcit”, potrivit presei ruse și oficialilor proruși din peninsula anexată ilegal, citați de Reuters.

Babaeva era șefa biroului Rossia Segodnia din Simferopol, capitala administrativă a Crimeei. Potrivit agenției de presă RIA Novosti, Babaeva a fost victima unui „glonț rătăcit”. Agenția nu a oferit alte detalii. Mai mulți jurnaliști pro-Kremlin și oficiali ruși a i-au adus jurnalistei omagii pe rețelele sociale.

Serghei Aksionov, guvernatorul rus al Crimeei, a spus că moartea ei o este o „pierdere irevocabilă”.

„Svetlana a făcut multe pentru a transmite adevărul despre ceea ce se întâmplă în regiunea Herson”, a spus Vladimir Saldo, șeful prorus al Hersonului, regiune pe care Rusia pretinde că a anexat-o, în urma unor pseudoreferendumuri considerate false de către Kiev și Occident. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a scris pe Telegram: „Te iubesc mult, Sveta”.

„Am discutat ieri cu ea despre cum ne vom dezvolta în noile teritorii. Oh, Sveta, Sveta, cum s-a putut întâmpla asta?”, a scris o altă propagandistă a lui Putin, Margarita Simonian.

Sursa foto: Twitter/ Nexta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri