Acesta se adresa susținătorilor adunați în orașul Wazirabad, moment în care un bărbat înarmat a deschis focul asupra sa, rănindu-l în picior.

Khan a fost transportat de urgență de la fața locului, iar susținătorii săi au declarat că a supraviețuit tentativei de asasinat, conform CNN.

Atacatorul a deschis focul cu o armă automată, a declarat pentru Reuters un coleg de partid al fostului premier.

Un consilier apropiat al lui Imran Khan, Raof Hasan, a declarat pentru France Presse că un bărbat bănuit că l-a atacat pe politician a fost ucis şi un alt bărbat a fost reţinut de poliţie.

Khan, o legendă a crichetului, este de mult timp implicat în politică, iar în ultima perioadă depunea eforturi considerabile pentru revenirea în politica la vârf.

Planul său nu era însă unul simplu, având în vedere că o decizie din data de 21 octombrie a comisiei electorale din această țară i-a interzis să mai dețină o funcție publică în următorii 5 ani, după ce o instanță l-a găsit vinovat pentru vânzarea ilegală de cadouri guvernamentale în valoare de peste 1 milion de dolari, oferite acestuia de demnitari și șefi de stat străini.

Cu toate acestea, Imran Khan a început recent un marș de la Lahore la Islamabad, în cadrul campaniei sale pentru organizarea de alegeri anticipate în țară.

Fostul prim-ministru a fost internat la spital şi starea sa este stabilă, a precizat consilierul său, Fawad Chawdry.

Sursa foto: Shutterstock / lev radin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri