Cancelarul german Olaf Scholz a declarat, în cadrul unei vizite la Beijing, că i-a cerut preşedintelui chinez Xi Jinping să facă uz de "influenţa sa" asupra Rusiei cu scopul ca aceasta să pună capăt "războiului său de agresiune" împotriva Ucrainei, relatează France Presse, preluat de Agerpres.

"I-am spus preşedintelui (chinez) că este important ca China să-şi utilizeze influenţa asupra Rusiei", a declarat presei Olaf Scholz, "în acord cu necesitatea de a respecta principiile Cartei Naţiunilor Unite, la care am subscris cu toţii, principii precum cel al suveranităţii şi integrităţii teritoriale, care sunt şi pentru China un lucru important".

Liderul german l-a invitat, de la Beijing, pe preşedintele rus Vladimir Putin să "nu refuze" prelungirea acordului privind exportul de cereale ucrainene, care ar urma să expire în 19 noiembrie.

"Cer preşedintelui rus să nu refuze prelungirea acordului privind cerealele care expiră în câteva zile. Foametea nu trebuie să devină o altă armă", a declarat el cu ocazia vizitei sale oficiale în China.

Olaf Scholz a afirmat că "l-a invitat pe preşedintele Xi să ia parte activ la lupta împotriva foametei în lume", subliniind totodată că "China şi Germania au o responsabilitate specială, în calitate de creditori internaţionali, pentru a acţiona împotriva înrăutăţirii îndatorării ţărilor celor mai sărace.

Cancelarul german a spus că a abordat cu preşedintele chinez şi alte subiecte care tensionează relaţia dintre Beijing şi Occident, precum Taiwanul şi respectarea drepturilor omului.

"Am subliniat astăzi preocuparea noastră crescândă pentru stabilitatea şi pacea în regiune. China are o responsabilitate specială în această privinţă", a menţionat cancelarul.

Referitor la respectarea drepturilor omului şi ale minorităţilor, "era important pentru mine să clarific convingerile noastre", a spus Scholz, insistând asupra caracterului "universal" al acestor drepturi.

"Aşa cum a arătat întrevederea noastră, există diferenţe între cele două ţări ale noastre", a conchis cancelarul german.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri