Coreea de Nord a lansat sâmbătă patru rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în direcţia Mării Galbene, a anunţat armata sud-coreeană, transmit Yonhap şi Reuters, potrivit Agerpres.

Rachetele au zburat circa 130 de kilometri la o altitudine de aproximativ 20 de kilometri cu o viteză maximă de 5 Mach.

Potrivit Yonhap şi AFP, armata sud-coreeană a detectat lansarea ''de la Donglim, în provincia Pyongan de Nord, către marea occidentală, între orele locale 11:32 şi 11:59 (02:32 GMT şi 02:59 GMT), astăzi, sâmbătă'', a anunţat Statul Major interarme sud-coreean, într-un comunicat.

Cele patru lansări de rachete ale Coreei de Nord au loc în ultima zi a exerciţiilor militare comune organizate de Coreea de Sud şi de SUA.

Phenianul a lansat o serie de rachete în această săptămână, inclusiv - posibil fără succes - o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), atrăgându-şi condamnări de la Washington, Seul şi Tokyo, aminteşte Reuters.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri