Un poliţist de frontieră bulgar a fost împuşcat mortal luni seara, în apropierea frontierei cu Turcia, a anunţat ministrul de interne Ivan Demergiev, citat de dpa şi AFP, conform Agerpres.

Incidentul a avut loc la ora locală 20.30 (18.30 GMT), iar focurile de armă au fost trase de pe teritoriul turc, suspecţii făcând parte dintr-un grup de migranţi.

Poliţistul a observat o porţiune deteriorată din gardul de sârmă ghimpată care se întinde pe o lungime de 290 de km de-a lungul graniţei şi a coborât din autovehiculul cu care se deplasa, în apropiere de satul Goliam Dervent.

"Atunci s-a tras şi a murit pe loc", după ce a fost lovit în cap de un glonţ, a declarat presei secretarul general al ministerului de interne, Petar Todorov, care a mers la faţa locului. Un militar care îl însoţea pe poliţist a reuşit să se adăpostească după automobil, a precizat oficialul.

Conform relatării soldatului, s-au tras 10-15 focuri de armă, prin bariera de sârmă ghimpată, în timp ce mai mulţi migranţi însoţiţi de călăuze au luat-o la fugă.

"Este un act fără precedent, primul atac cu focuri de armă de ani de zile" asupra forţelor de ordine, a spus Demergiev.

"Am primit asigurări de la autorităţile turce" că vinovaţii vor fi "localizaţi şi trimişi în faţa instanţei", a adăugat ministrul, care a anunţat de asemenea că poliţiştii urmează să primească arme mai puternice pentru autoapărare. "De acum vom fi neiertători cu oricine care pune în pericol sănătatea şi viaţa agenţilor noştri", a promis el.

Bulgaria întărise deja paza frontierei înainte de acest incident şi trimisese mai mulţi militari, după ce doi poliţişti au fost loviţi de un autocar cu migranţi la sfârşitul lui august, în oraşul Burgas de pe litoralul Mării Negre.

Sursa foto: Shutterstock / danielo

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri