Armata ucraineană ar putea avea de acum înainte ca prioritate recuperarea teritoriile ocupate de Rusia în provincia Zaporojie, după retragerea trupelor ruse de pe malul de vest al fluviului Nipru în provincia învecinată Herson, a declarat un reprezentant prorus din Zaporojie, potrivit agenţiei EFE, citate de Agerpres.

''Frontul din Zaporojie devine acum o prioritate. Inamicul îşi mută aici forţele pe care le concentrase în jurul Hersonului şi va continua să o facă'', a declarat Vladimir Rogov, oficial prorus din Zaporojie, citat de agenţia TASS.

Potrivit acestuia, misiunea trupelor ruse în această zonă constă acum în ''pregătirea la maximum pentru încercările de ofensivă'' ucrainene, iar una dintre acestea va ţinti, în opinia sa, preluarea centralei nucleare Zaporojie, aflată de la începutul lunii martie sub controlul trupelor ruse.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a anunţat că a ordonat trupelor ruse din provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru şi să stabilească o linie defensivă de cealaltă parte a barierei naturale reprezentate de acest fluviu. El a subliniat riscul căderii trupelor ruse sub încercuirea celor ucrainene pe malul de vest al Niprului, mai ales dacă Ucraina ar bombarda barajul de la Nova Kahovka, ceea ce ar produce inundarea unei mari părţi a Hersonului şi ar izola trupele ruse de peste Nipru.

Potrivit comandamentului operaţional sud al armatei ucrainene, citat de CNN, trupele ruse se regrupează în Herson şi ''iau măsuri pentru o retragere parţială a trupelor pe malul de est al Niprului''.

Conform aceleiaşi surse, trupele ucrainene de la joncţiunea regiunilor Herson şi Nikolaev au reuşit să împingă linia frontului încă aproximativ 7 kilometri către sud şi au eliberat 12 localităţi, inclusiv ultimele din provincia Nikolaev care fuseseră ocupate de trupele ruse. În acelaşi timp însă, mai menţionează comandamentul ucrainean, trupele ruse continuă să bombardeze zonele eliberate şi alte teritorii ucrainene în adâncime.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri