"Serviciul Federal al Vamilor din Rusia confirma ca a intentat un proces impotriva Bank of New York", a declarat intr-un e-mail seful departamentului juridic al serviciului vamilor din Rusia, Andrei Strukov. "Serviciul Federal al Vamilor din Rusia a intentat un proces impotriva Bank of New York si cere 22,5 miliarde dolari daune produse Federatiei Ruse", se spune potrivit NewsIn, in declaratia lui Strukov.

Reprezentantii subsidiarei din Moscova a Bank of New York nu au putut fi contactati pentru declaratii, noteaza Reuters. Purtatorul de cuvant al sefului operatiunilor europene al Bank of New York nu a putut fi nici el contactat, iar reprezentantii bancii de la sediul central de la New York nu au facut niciun fel de comentarii, spune Reuters.

Un fost vicepresedinte al Bank of New York si sotul acesteia au fost condamnati anul trecut la sase luni de domiciliu fortat, dupa ce au recunoscut ca au fost implicati intr-o conspiratie de spalare de bani in valoare de 7 miliarde dolari.

Citeste si:

Lucy Edwards, fost vicepresedinte al diviziei din Europa de Est a Bank of New York si sotul acesteia, Peter Berlin au pledat vinovat la acuzatia ca au ajutat la transferul de bani spalati prin intermediul conturilor Bank of New York. Bank of New York a acceptat in 2005 sa plateasca 38 milioane dolari, ca sa solutioneze o ancheta federala privitoare la conspiratie.

Procurorii au spus ca banca a acceptat sa plateasca 26 de milioane de dolari guvernului si 12 milioane de dolari bancilor care au pierdut bani din cauza spalarii de bani.