Incidentul din Polonia arată cât de dificilă este situaţia de securitate, dar este nevoie de "claritate" în legătură cu circumstanţele în care a avut loc şi în acest caz "nu e loc de speculaţii", a subliniat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Şeful diplomaţiei române a avut o intervenţie la conferinţa internaţională "Gândirea Militară Românească - Dinamica arhitecturii de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre, în contextul conflictului din Ucraina şi al noului Concept strategic NATO".

Citește și: Zelenski reacționează după exploziile din Polonia: S-a întâmplat ce am avertizat de mult timp

"Incidentul de seara trecută din Polonia, la graniţa cu Ucraina, ne arată cât de dificilă şi sensibilă este situaţia de securitate cauzată de războiul împotriva Ucrainei. Suntem în contact strâns cu aliatul şi partenerul nostru strategic polonez şi este important ca toate circumstanţele în care a avut loc incidentul să fie clarificate cât mai repede posibil", a spus Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

El a amintit că miercuri se întruneşte Consiliul Nord-Atlantic.

"Ambasadorii tuturor statelor NATO discută despre circumstanţele acestui incident. Aşa cum a spus preşedintele Klaus Iohannis, România este pe deplin solidară cu Polonia şi transmitem condoleanţe apropiaţilor celor două victime ale exploziei de seara trecută. Nu e loc de speculaţii. Trebuie să avem claritate în ceea ce priveşte circumstanţele în care a avut loc incidentul", a arătat Aurescu.

S-a referit şi la atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile din Ucraina, în contextul incidentului din Polonia.

"Am luat la cunoştinţă declaraţiile preşedintelui Biden şi ale preşedintelui Duda, dar faptul că s-a întâmplat aşa ceva arată că maniera în care Rusia ţinteşte infrastructura civilă din Ucraina, în încercarea de a slăbi rezilienţa societăţii şi voinţa Ucrainei de a lupta împotriva agresiunii, este profund inadmisibilă. Dar sunt încrezător şi cred că toată lumea din această încăpere ar trebui să aibă încredere în faptul că Ucraina va continua lupta în mod eficient", a punctat ministrul de Externe.

Sursa foto: gov.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri