NATO a convocat o reuniune de urgență pentru a discuta despre rachetele care au căzut pe teritoriul Poloniei, foarte aproape de granița cu Ucraina. Nu există date certe deocamdată care să transmită că rachetele ar fi fost trimise de Rusia. Oficialii NATO, precum și cei din Polonia au fost până acum precauți în declarații. Iată ce declară Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

„În întâlnirea de azi, aliații NATO și-au exprimat profundă susținere pentru Polonia, aliatul nostru. NATO și-a sporit apărarea, în special în țările est eruopene. Avem multe trupe la sol, dar avem și mijloace aeriene și maritime. Ne creștem capaciatea de a reacționa (...)

Constant înțelegem ce trebuie să facem. Am luat decizii importante la Summitul de la Madrid pentru a spori apărarea pe flancul estic al NATO. Sunt atent cu privire la cum cataloghez diferite incidente și situații. Incidentul de aseară continuă să creeze situații periculoase. În același timp, ne amintim și ce se întâmplă în Ucraina, care e bombardată cu rachete”, a spus secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a mai precizat că liderii Alianței Nord-Atlantice nu au încă nicio dovadă cu privire la faptul că Rusia ar pregăti un atac deliberat împotriva NATO. Informațiile preliminare sugerează că racheta a fost trasă de un sistem de apărare aeriană a Ucrainei, a mai spus acesta.

„Să fiu clar, nu este vina Ucrainei. Rusia poartă responsabilitatea atacului pe măsură ce își continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”, a mai adăugat oficialul NATO.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri