Banca Popolare di Milano a acceptat ieri sa achizitioneze Banca Popolare dell'Emilia Romagna, intr-o tranzactie prin care se va crea a sasea banca din sectorul italian de retail, iar cele doua banci vor avea duminica sedinte ale consiliului de administratie pentru semnarea tranzactiei, informeaza NewsIn.

"Exista un acord in acest sens", a declarat o sursa avizata, cu conditia anonimatului. Surse financiare au anuntat separat ca boardurile celor doua banci vor organiza duminica adunari generale extraordinare, pentru a da unda verde acestei tranzactii.

Prin aceasta tranzactie, s-ar constitui o entitate bancara cu o valoare de piata de aproximativ 10 miliarde euro (15,53 miliarde dolari). Noua banca ar fi a sasea din Italia, in conformitate cu numarul de subsidiare. Banca Popolare di Milano va plati intre 1,65-1,75 din actiunile sale pentru fiecare actiune a bancii Popolare dell'Emilia Romana, potrivit cotidianului italian La Repubblica, preluat de Reuters.

Citeste si:

Banca Popolare di Milano, cu sediul in regiunea bogata a Lombardiei, este a noua banca din Italia dupa active. Banca Popolare di Milano are 648 de subsidiare, dintre care doua treimi sunt in Lombardia, ceea ce echivaleaza cu o cota de piata de aproape 5% in regiunea italiana bogata.

Banca Popolare dell'Emilia Romagna are sediul in Emilia Romagna, o alta zona bogata din nordul Italiei.