Royal Bank of Scotland Group si Bank of America se afla in discutii privind preluarea LaSalle, divizie a ABN Amro, banca olandeza aflata in mijlocul unui razboi al ofertelor de preluare, anunta Wall Street Journal.
Discutiile ar putea deschide drumul RBS si al partenerilor sai, Fortis si Santander, pentru lansarea unei oferte de preluare in intregime a ABN AMRO.

Un tribunal comercial olandez a blocat in data de 3 mai tranzactia de vanzare a bancii LaSalle in valoare de 21 miliarde dolari, grupului Bank of America, aceast acord reprezentand o conditie pusa de grupul bancar Barclays in acordul de preluare al ABN Amro, pentru aproximativ 63 miliarde euro (85.23 miliarde dolari).

Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander au declarat ca vor sa surclaseze oferta facuta de Barclays, oferind 71 miliarde euro in cazul in care se va solutiona situatia diviziei LaSalle.

Royal Bank of Scotland si Bank of America sunt in discutii referitoare la cine va detine partial sau in totalitate grupul LaSalle, se mai arata in editia online a cotidianului Wall Street Journal.

O posibila varianta ar fi ca Bank of America sa achizitioneze LaSalle, iar RBS sa primeasca dreptul de a cumpara o parte din operatiunile LaSalle din Michigan, sediul din Chicago si brandul LaSalle.

Intr-un alt scenariu, Bank of America si RBS ar cumpara fiecare cate o parte din LaSalle direct de la ABN.
Cotidianul a precizat ca Bank of America a respins initial incercarile grupului RBS de a se ajunge la o intelegere, insa discutiile actuale ar putea duce la un acord daca acesta se va dovedi avantajos pentru ambele parti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri