"Şi noi ştim să tăiem pâinea în două", a ironizat preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko plecarea grupului american de fast food McDonald's din ţara sa, unde va fi înlocuit de o marcă rusească, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Începând de pe 22 noiembrie, fast food-urile McDonald's din Belarus vor opera sub numele Vkusno i Tocika, lanţul rusesc care a preluat restaurantele grupului american în Rusia. Nicio explicaţie nu a fost furnizată.

"Mulţumesc lui Dumnezeu că pleacă", a reacţionat vineri Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei întâlniri cu angajaţi din sectorul agroalimentar. "Trebuie să facem noi înşine ceea ce făcea anterior McDonald's", a spus el.

"Şi noi ştim să tăiem pâinea în două şi să punem înăuntru o bucată de carne, cartofi prăjiţi şi salată", a spus preşedintele belarus.

Franciza KSB Victory Restaurants, care operează restaurantele McDonald's în Belarus, a anunţat pe 11 noiembrie că acestea îşi vor schimba în curând numele în Vkusno i Tocika, ca în Rusia.

Primele restaurante ale acestei mărci şi-au deschis porţile în Rusia pe 12 iunie, înlocuind McDonald's, care a părăsit ţara drept reacţie la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei declanşată pe 24 februarie.

Zeci de alte mărci occidentale au procedat la fel, precum Coca-Cola sau H&M şi Ikea.

Belarus este singurul aliat al Rusiei în acest conflict, punându-şi teritoriul la dispoziţia armatei ruse pentru a lansa un atac, în cele din urmă eşuat, asupra Kievului, capitala Ucrainei.

Sursa foto: exsilentroot/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri