Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, s-a întâlnit în Cambodgia cu omologul său chinez, Wei Fenghe, în contextul în care cele două părţi se străduiesc să ţină sub control tensiunile bilaterale, scrie AFP, conform Agerpres.

Această întâlnire, în marja unei conferinţe a miniştrilor apărării la Siem Reap, este prima între Lloyd Austin şi Wei Fenghe din iunie, înainte de vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, insula revendicată de Beijing, fapt ce a înfuriat autorităţile chineze.

China a considerat că vizita lui Nancy Pelosi, la începutul lui august, este o provocare majoră. Ea a fost la acel moment cel mai înalt oficial responsabil american care a vizitat insula în ultimele decenii.

Nancy Pelosi a anunţat de atunci că va renunţa la postul de lider al democraţilor în viitoarea Cameră a Reprezentanţilor Statelor Unite, unde republicanii au obţinut majoritatea.

Între timp, China şi SUA au încercat să scadă tensiunea prin organizarea de întâlniri între înalţi responsabili.

Pe 14 noiembrie, preşedinţii Joe Biden şi Xi Jinping s-au întâlnit timp de trei ore la un summit al G20 la Bali, în Indonezia. Au fost primele discuţii faţă în faţă între liderii celor mai mari două economii ale lumii de când sunt preşedinţi.

Această întâlnire a fost urmată de o întrevedere între Xi Jinping şi vicepreşedinta americană Kamala Harris la Summitul Asia-Pacific la Bangkok.

Kamala Harris a întărit mesajul preşedintelui Biden că ambele ţări trebuie să "menţină linii deschise de comunicare pentru a gestiona în mod responsabil concurenţa dintre ţările noastre", potrivit unui responsabil de la Casa Albă.

Potrivit presei de stat chineze, preşedintele Xi i-a spus vicepreşedintei Harris că întâlnirea sa cu Joe Biden a fost "strategică şi constructivă" şi a avut "o mare importanţă pentru orientarea relaţiilor chino-americane" pe viitor.

Sursa foto: Shutterstock / Novikov Aleksey

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri