Uniunea Europeană îşi va intensifica eforturile pentru a acorda Ucrainei sprijin în restabilirea şi menţinerea furnizării de energie electrică şi agent termic, a declarat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un nou val de atacuri ruseşti cu rachete împotriva infrastructurii critice ucrainene, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Executivul european pregăteşte livrarea în Ucraina a unor importante donaţii din partea ţărilor membre ale Uniunii Europene şi din rezervele Comisiei, a precizat Ursula von der Leyen într-un comunicat, după o convorbire telefonică purtată vineri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Preşedinta Comisiei Europene a afirmat că UE ar urma să furnizeze 200 de transformatoare de dimensiuni medii şi un autotransformator mare din Lituania, un autotransformator de dimensiuni medii din Letonia şi 40 de generatoare grele din rezerva UE din România.

„Fiecare dintre aceste generatoare poate furniza energie electrică neîntreruptă unui spital de dimensiuni mici sau medii”, a declarat ea.

Milioane de ucraineni erau lipsiţi de energie electrică şi încălzire vineri, după cele mai devastatoare lovituri aeriene ruseşti asupra reţelei energetice ucrainene de până acum, iar cetăţenii au fost avertizaţi să se pregătească pentru noi atacuri şi să-şi facă provizii de apă, produse alimentare şi îmbrăcăminte groasă.

„Comisia Europeană lucrează în plus la un nou hub energetic în Polonia pentru a permite donaţii de la terţi şi pentru a ajuta la livrarea acestora într-un mod coordonat în Ucraina, în special cu partenerii noştri din G7”, a spus Ursula von der Leyen.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri