Războiul probabil se va termina la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor depinde în totalitate de situaţia de pe câmpul de luptă, a declarat luni, la Bucureşti, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a subliniat că o victorie a preşedintelui rus, Vladimir Putin, ar reprezenta "o tragedie" pentru Ucraina, dar şi pentru lumea întreagă.

"În ceea ce priveşte situaţia din Ucraina, războaiele sunt greu de prevăzut. Am văzut că preşedintele Putin a făcut o mare greşeală strategică. A subestimat puterea, forţa poporului, dar şi a armatei, şi nivelului politic din Ucraina. A crezut că poate să preia controlul întregii ţări în doar câteva zile, după care trupele ruse au fost respinse din Kiev, apoi din Harkov, apoi din Herson. Sarcina noastră este să sprijinim Ucraina, pentru că ştim că singura modalitate de a obţine un rezultat pozitiv este să întărim capacitatea lor de luptă. La un moment sau altul, războiul probabil că se va termina la masa negocierilor, însă rezultatul negocierilor depinde în totalitate de situaţia de pe câmpul de luptă", a precizat secretarul general al NATO, la finalul întrevederii avute la Palatul Cotroceni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vladimir Putin lumea întreagă "va deveni un loc mai periculos", prin mesajul transmis şi altor lideri autoritari.

"Sprijinim aşadar Ucraina şi pentru că ştim că ar fi o tragedie pentru poporul ucrainean dacă ar câştiga Putin. Dar şi lumea întreagă va deveni un loc mai periculos, pentru că mesajul va fi, către toţi liderii autoritari, că prin uz de forţă, legiferat în ţara respectivă, se pot atinge nişte obiective. Vom fi deci într-o lume mai periculoasă şi vom fi mai vulnerabili. Nu putem da înapoi acum", a punctat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri