Gigantul german Siemens, implicat intr-un imens scandal de coruptie, a apelat la un outsider pentru preluarea functiei de director executiv, relateaza presa internationala.

Peter Loescher (49 de ani), seful diviziei Global Human Health a producatorului american de medicamente Merck din aprilie 2006, va prelua functia de director executiv al grupului Siemens incepand cu 1 iulie 2007, inlocuindu-l pe germanul Klaus Kleinfeld.

Din pozitia sa de outsider, austriacul va avea mult de lucru pentru a castiga sprjin, au declarat reprezentantii grupului ce vegheaza pentru respectarea drepturilor actionarilor, DSW.

"In Peter Loescher am gasit o persoana exceptionala pentru a ocupa pozitia de presedinte si director executiv al Siemens", a declarat presedintele comisiei de supraveghere, Gerhard Cromme.

Grupul Siemens, producatorul unei game largi de bunuri, implicat de aproape jumatate de an intr-un imens scandal de coruptie, s-a aflat in cautarea unor persoane care sa ocupe functiile de presedinte si director executiv, ramase vacante dupa demisia de luna trecuta a acestor inalti responsabili ai Siemens.

Siemens este anchetat de autoritatile germane si americane, fiind tinta mai multor anchete separate privind implicarea in afaceri de coruptie, evaluate la mai multe sute de milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si