Mărturiile celor care atestă greutățile prin care trece societatea britanică din cauza costului ridicat al vieții se înmulțesc, mergând chiar până acolo încât un angajat al unei asociații dedicate unui proiect comunitar alimentar, a declarat că unii britanici au ajuns să mănânce mâncare de animale pe care o încălzesc la lumânare.

Informația poate suna ciudat venind dintr-o țară atât de bogată, cel puțin comparativ cu România, unde mulți oameni încă aruncă resturile prânzului la gunoi, dar este ceea ce a decarat Mark Seed, voluntar în cadrul unei asociații aflate în serviciul comunității exact pe zona de alimentație, în Trowbridge, Cardiff, conform Daily Mail.

El sugerează, conform sursei citate, că situația s-ar datora inflației și, de asemenea, că politicile publice în domeniu nu ar trebui să se mai concentreze pe anumite zone, ci efectiv pe oameni.

"Sunt încă șocat de ceea ce am văzut, mai precis faptul că există oameni care mănâncă mâncare pentru animale pe care o încălzesc la lumânări și la radiatoare", a declarat Mark Seed.

În materialul prezentat de publicația britanică, pe lângă mărturia voluntarului citat, este prezentată de altfel și intervenția unei femei care spune că efectiv nu mai poate merge la cumpărături la magazinele "mari", pentru că nu își mai permite.

Inflația din Marea Britanie ar fi trecut de 11%, conform aceleiași surse, fiind cel mai mare nivel din ultimii 41 de ani, în vreme ce experții avertizează că această creștere este departe de a se fi oprit.

Tot Daily Mail transmite faptul că familia de nivel mediu din Marea Britanie ar fi cheltuit 4960 de lire sterline în supermarketuri în cursul anului 2022, cu 380 mai mult decât în 2021.

De asemenea, mai informează publicația, alimentele al căror preț a crescut cel mai mult sunt laptele, untul, brânza, carnea și pâinea, acestea scumpindu-se cu 42% în ultima lună și având cel mai mare preț din anul 1980 și până acum.

Sursa foto: Shutterstock / Jiri Hera

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri