Președintele Franței, Emmanuel Macron, cunoscut pentru politica sa de împăciuire a agresorului rus, a ținut din nou capul de afiș al știrilor internaționale în ultimele zile, el afirmând sus și tare că Moscovei trebuie să i se ofere garanții de securitate în ziua când se va întoarce la masa negocierilor.

Devenit faimos în momentul când a declarat că Rusia nu trebuie "umilită", Emmanuel Macron continuă în aceeași linie, vehiculând ideea că Rusiei, statul care a declanșat cea mai mare conflagrație în Europa de după cel de al Doilea Război Mondial, trebuie să i se ofere garanții de securitate.

Practic, în viziunea sa acest lucru înseamnă că în viitoarea arhitectură de securitate a Europei, de după momentul când conflictul din Ucraina se va fi încheiat, eventual la masa negocierilor, Rusiei trebuie să i se promită clar faptul că nu vor fi aduse arme nucleare în Ucraina și alte asemenea asigurări.

Opinia publică europeană, precum și decidenții țărilor cele mai afectate de acest război, au reacționat dur la aflarea acestei declarații.

"Rusia are toate condițiile de securitate posibile dacă nu atacă, ocupă sau anexează teritoriile vecinilor săi", a declarat ministrul apărării lituanian, Linas Linkevicius, conform Euronews.

Acesta a mai adăugat faptul că dacă cineva vrea să creeze o arhitectură de securitate care va permite unui stat terorist să-și continue intimidările, va trebui să se gândească din nou, pentru că nu va funcționa.

"Da, garanțiile de securitate vor fi posibile, dar numai după ce vor fi aduși în fața tribunalului criminali de război și vor fi impuse costurile pentru refacerea pe scară largă a infrastructurii distruse", a arătat și consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri