Rusia a dezlănţuit un nou baraj de rachete asupra Ucrainei, iar populaţia este îndemnată să se îndrepte spre adăposturi şi apărarea antiaeriană a intrat în acţiune, relatează Reuters şi CNN, citate de Agerpres.

''Rachetele au fost deja lansate'', a anunţat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, Iuri Ignat. ''Observăm că bombardierele strategice ruseşti au decolat şi primul val de rachete a fost deja lansat'', a precizat oficialul ucrainean, adăugând că ar putea fi vorba despre un atac în mai multe valuri.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în capitala Kiev şi în întreaga ţară, în urma a ceea ce oficialii ucraineni descriu a fi un nou atac rusesc cu rachete. Ultimul raid de acest fel a avut loc pe 23 noiembrie şi a ţintit din nou infrastructura energetică a Ucrainei.

Oficiali citaţi de presa ucraineană afirmă că se aud explozii în unele zone după ce sistemele antiaeriene au intrat în acţiune.

Guvernatorul administraţiei militare regionale din Kiev, Oleksii Kuleba, a semnalat o ''deplasare de rachete către regiune'' şi a transmis că sistemele antiaeriene sunt în acţiune, îndemnând totodată populaţia să rămână în adăposturi.

Conform primelor informaţii despre pagube şi victime, cel puţin două persoane au fost ucise în regiunea sudică Zaporojie şi mai multe case au fost distruse în urma căderii unor rachete.

Potrivit unui responsabil local din oraşul Zaporojie, în suburbiile oraşului unele rachete ruseşti au fost doborâte şi au fost avariate clădiri.

În regiunea nordică Sumî furnizorul de energie a anunţat întreruperea furnizării curentului electric în urma atacului rusesc.

''Nu ignoraţi alarma'' de raid aerian, a îndemnat populaţia Andrii Iermak, şeful administraţiei preşedintelui Volodimir Zelenski.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri