Operatorul ucrainean Ukrenergo a avertizat că întreruperi de electricitate în regim de urgenţă vor trebui aplicate în toată Ucraina, în timp ce ţara încearcă să facă faţă consecinţelor noilor bombardamente ruseşti, relatează AFP, preluat de Agerpres.

"Din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale", a anunţat Ukrenergo pe Telegram.

"Situaţia este dificilă, dar sub control", a adăugat compania, în timp ce forţele Kievului au anunţat că ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă.

Totuşi, "unele centrale electrice nu vor putea funcţiona la capacitatea deplină un anumit timp", potrivit operatorului. "Combinat cu îngheţurile care se vor intensifica în următoarele 24 de ore, aceasta va duce la un deficit de electricitate în sistem".

Reparaţii de urgenţă sunt în curs, potrivit Ukrenergo.

Armata rusă a recunoscut "o lovitură masivă efectuată cu arme înaltă precizie" luni, care a vizat obiective militare ucrainene şi infrastructuri energetice legate de forţele ucrainene, potrivit AFP.

După ce a suferit umilitoare înfrângeri în conflictul care a devenit cel mai grav în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia a început să lovească infrastructurile energetice ucrainene în octombrie, provocând vaste întreruperi de curent.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat vineri că atacurile ruseşti împotriva infrastructurilor ucrainene sunt "inevitabile".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri