Prin vanzarea diviziei sale braziliene, Barclays va putea oferi o suma mai mare decat cele 63 de miliarde euro (85 miliarde dolari) oferite actionarilor ABN, a anuntat luni cotidianul olandez Financieele Dagblad, citand o sursa neidentificata.

Acestei oferte i se opune momentan o alta oferta, facute de un consortiu de banci conduse de banca Royal Bank of Scotland, care, impreuna cu grupurile Santander si Fortis, a oferit 71 miliarde euro (95,85 miliarde dolari) pentru preluarea ABN.

Insa o afacere secundara, anuntata odata cu oferta facuta de Barclays, privind vanzarea diviziei americane a ABN, banca LaSalle, catre grupul Bank of America pentru 21 miliarde dolari, a fost suspendata, implicand astfel banca olandeza intr-un conflict juridic, complicand astfel lupta pentru controlul bancii ABN Amro.

Cotidianul olandez a anuntat ca grupurile Banco Itau, BBVA si Santander ar putea fi interesate de divizia braziliana a ABN, adaugand ca suma obtinuta din aceasta tranzactie i-ar permite bancii Barclays sa majoreze oferta sa initiala.

Citeste si:

RBS si partenerii sai au precizat ca vor sa contracareze oferta facuta de Barclays, insa doar daca vor putea rezolva situatia privind vanzarea divizie americane a ABN.

Anumiti actionari ai ABN au contestat vanzarea diviziei LaSalle, decizie ce a fost luata fara consimtamantul acestora si care ar fi eliminat posibilitatea semnarii unui acord mai profitabil cu RBS si ca urmare aceasta tranzactie a fost inghetata de un tribunal comercial olandez.

Atat ABN cat si Bank of America au contestat aceasta decizie juridica.