Autorităţile din Germania au acționat în 11 landuri de pe teritoriul Germaniei pentru a dejuca planurile mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al procuraturii federale, transmit dpa şi Reuters, citează Agerpres. În urma operațiunii de amploare, la care au participat 3.000 de polițiști, s-au făcut 25 de arestări printre membrii și simpatizanții mișcării care ar fi pus la cale o lovitură de stat.

Poliţia a desfășurat raiduri în 11 din cele 16 landuri germane, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva extremiştilor, a menţionat purtătorul de cuvânt. Au fost vizate 130 de locații, inclusiv unele din Austria și Italia. Conform autorităților, membrii acestei mişcări nu acceptă legitimitatea statului german, refuză frecvent plata impozitelor şi acumulează arme ilegale, având ca obiectiv răsturnarea ordinii de drept.

Suspecţii sunt acuzaţi că pregătesc cel puţin de la sfârşitul lui noiembrie anul trecut acţiuni conforme cu ideologia grupării, care include și răsturnarea guvernului federal. Mişcarea este alcătuită din mai multe grupuri mai mici, denumite "Confederaţia Reich-ului german" sau "Regatul Germaniei", şi are circa 21.000 de adepţi, conform estimărilor serviciilor de informaţii.

Printre cei arestați se numără și doi capi ai organizației. Unul dintre ei, supranumit 'Henric al VIII-lea', este un pensionar în vârstă de 71 de ani care ar fi avut un rol central în mișcare, transmite BBC. Adepții mișcării își doresc să reorganizeze Germania după modelul statului imperial de la 1871. Televiziunea ZDF a anunțat că printre membrii organizației s-ar număra și un politician din extrema dreaptă care a avut un mandat în Bundestag. Acesta ar fi avut asigurată poziția de ministru al justiției în guvernul rezultat după lovitura de stat.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri