Oficialii din Amsterdam intenţionează să interzică fumatul de marijuana în anumite locuri din centrul vechi al oraşului ca parte a unor măsuri concepute pentru a preveni petrecerile excesive ale turiştilor şi pentru a proteja zonele în care trăiesc localnicii.

Se preconizează că noile reglementări vor afecta în special viaţa de noapte din centrul oraşului. Oficialii olandezi au spus că specificul Amsterdamului, cunoscut ca un oraş liber şi deschis, le-a dat vizitatorilor falsa impresie că "orice este posibil şi totul este permis", scrie Agerpres.

Noile reguli vor impune ca activităţile de catering şi prezentările de prostituate în vitrine să se încheie mai devreme, impunând totodată restricţii mai dure în privinţa petrecerilor burlacilor şi a circuitelor organizate de vizitare a barurilor.

Oficialii municipali plănuiesc şi o campanie prin care turiştii internaţionali sunt descurajaţi să mai vină la Amsterdam pentru "a se deconecta".

Plănuita interzicere a fumatului de marijuana în părţi din centrul oraşului nu vizează vânzările de canabis în cafenele specializate, ci se referă la consumul în aer liber, în special la cel din pieţe şi străzi. Amenzi mari vor fi acordate celor care vor fi prinşi că încalcă aceste reguli.

Setul de măsuri reprezintă o încercare a oficialilor din Amsterdam de a proteja zonele din centrul oraşului de ceea ce ei consideră un "turism excesiv", care aduce mai mulţi turişti decât pot să primească acele zone.

Oraşul olandez se aşteaptă să primească peste 18 milioane de vizitatori în 2023, un număr apropiat de limita estimată de oficialităţile locale, care ar fi de 20 de milioane de turişti.

Amsterdam are o populaţie de 900.000 de locuitori. Consiliul municipal din oraşul olandez intenţionează să pună în practică aceste reguli mai stricte cu câteva zile înaintea Crăciunului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri