"Ne asteptam ca boardul directorilor sa recomande actionarilor sa voteze pentru dividende de aproximativ 138 milioane dolari", a spus Smatovici.

Compania TMK, care are ca actionar majoritar pe miliardarul rus Dmitri Pumpianski, a anuntat un profit net in crestere cu 81,2% in 2006, ca urmare a preturilor mari si a cererii accentuate din sectorul petrolier si al gazelor naturale, anunta NewsIn.

Compania a afisat un venit de 3,38 miliarde dolari pentru 2006, in crestere anuala cu 15,2% fata de 2005. Profitul inainte de impozitare (EBITDA) al TMK a urcat anul trecut cu 49,2% fata de anul anterior, la 793,9 milioane dolari.

Actiunile TMK listate la Londra s-au scumpit cu 0,17%.

smatovici, vicepresedintele companiei pentru strategie si dezvoltarea afacerii, a spus ca productia de tevi de otel a TMK va creste cu 8-10% in 2007.

Citeste si:

Compania, printre ai carei clienti se numara si Gazprom, a vandut aproape 3 milioane de tone de tevi de otel in 2006, inclusiv 1,93 milioane de tone de tevi din otel fara sudura. TMK a realizat peste 50% din exporturile totale de tevi de otel ale Rusiei.

Compania a anuntat saptamana trecuta ca poarta negocieri cu cel mai mare producator de tevi de otel din Ucraina, Interpipe, cu referire la o "posibila tranzactie". O fuziune a celor doua companii ar crea cel mai mare producator de tevi de otel din lume, dupa volumul de productie.

"Negocierile sunt intr-un stadiu incipient", a spus smatovici, fara sa dea mai multe detalii.

Interpipe a produs 1,2 milioane de tone de tevi de otel anul trecut si este controlata de catre Victor Pinciuc, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Ucraina si ginerele fostului presedinte Leonid Kucima.

TMK detine trei fabrici de conducte si o otelarie in Rusia si are afaceri si pe piata romaneasca, prin companiile Artrom si Combinatul Siderurgic Resita.